Biblia do každého počítača a mobilu

Biblia, Slovo Božie, Kniha kníh, …

Online

www.BIBLIA.sk

  • možnosť vytvoriť si účet a pridávať si vlastné poznámky a záložky, pribúdajú články a pomôcky na štúdium Písma (biblická konkordancia)
  • na výber 6 slovenských prekladov (katolícky, evanjelický, ekumenický, Botekov, Roháčkov, NZ v rómskom jazyku) + pasáže Písma v znakovej reči pre nepočujúcich

www.mojabiblia.sk

 

Študijná online Biblia

(viac ako 170 prekladov – slovenské, české, anglické, …)

Ak čítate anglicky:

Bible study tools (preklady, komentáre, slovníky a iné)

Biblehub.com (preklady, pôvodné jazyky, slovníky, komentáre, kázne a iné)

PC

Jedným z mnoho programov na štúdium Biblie v počítači je aj theWord. Je kompletne preložený do slovenčiny, umožňuje porovnávať jednotlivé preklady, pracovať originálnymi hebrejskými a gréckymi textami, s poznámkami a má výborný vyhľadávací nástroj, ktorý umožňuje aj nájsť nejaké slová vyskytujúce sa blízko seba (operátor “near”). Obsahuje aj monitorovanie schránky, ktoré zobrazí príslušné verše, keď sa skopírujú do schránky.

Screenshot 2015-08-07 11.59.11

Program: http://www.theword.net/files/setup/getmulti.php/en

Slovenské prostredie: http://www.theword.net/bin/get.php/slovak.lng.exe (po nainštalovaní je ho treba nastaviť)

Slovenský katolícky preklad: http://www.theword.net/bin/get.php/slossv.ontx.exe (obsahuje komentáre a biblické úvody k jednotlivým knihám)

Roháčkov preklad: http://www.theword.net/bin/get.php/roh-av.ontx.exe

Všetky dostupné preklady: http://www.theword.net/index.php?downloads.modules&l=english


YouVersion pre Windows 8.1/10 – známa mobilná aplikácie “Biblia” teraz aj pre Metro rozhranie na Windows 8. Obsahuje všetky známe možnosti (pridávanie záložiek, farebné zvýraznenie textu, hľadanie v Biblii, množstvo prekladov). Aplikácia sa nachádza vo Windows Obchode a je zdarma.

MOBIL

Pre iPhone, iPad a Android je najlepším programom YouVersion od LifeChurch.tv. V programe na nachádzajú stovky prekladov v množstve jazykov, medzi ktorými je aj slovenčina (katolícky, evanjelický a ekumenický preklad vo verzii aj s deuterokánonickými knihami). YouVersion sa dá zadarmo stiahnuť na všetky mobilné platformy (aj Java, Symbian, Windows Phone,…). Program funguje v dvoch režimoch, a to v režime offline a v režime online. V režime offline sa dá použiť ako “čítačka” už stiahnutých prekladov, zatiaľ čo v režime online, keď ste pripojený na internet, sa toho dá robiť oveľa viac. Prezerať si môžete online preklady bez toho, aby ste si ich stiahli (takmer všetky preklady sa dajú stiahnuť zadarmo), môžete si vybrať niektorý z množstva plánov na denné čítanie (v najnovšej verzii sa dajú plány na čítanie stiahnuť do režimu offline), v texte si vyznačovať pasáže, ktoré vás zaujali a robiť si k čítanej pasáži poznámky priamo v mobile alebo dokonca Božie slovo aj počúvať (v slovenčine dostupná audio verzia Novej zmluvy). Dajú sa vytvárať obrázky s citátmi Písma vo formáte 1:1, s predvoleným pozadím alebo vlastnou fotografiou. Aplikácia tiež počíta dní, kedy ste ju otvorili a tak čítali Božie slovo. Pre fungovanie online je potrebná registrácia a vytvorenie účtu, s ktorým máte možnosť pracovať aj priamo na počítači, na stránke www.youversion.com. Vás účet sa pri pripojení na internet automaticky synchronizuje a tak to, čo urobíte v mobile bude po pripojení na internet aktuálne aj na PC alebo na inom zariadení, kde si YouVersion nainštaluje.

Stiahnuť: iPhone / Android .

—-

Cover art

Slovenská Biblia (Android) – jednoduchá aplikácia, čítanie už po dvoch dotykoch obrazovky. k dispozícií 3 slovenské preklady: Ekumenický, Katolícky a Evanjelický. (4,6*)

—-

Pre Android je tiež dostupný napríklad aj program MySword , ktorý so sebou prináša aj štyri slovenské preklady. Program okrem iného ponúka množstvo študijných možností (v angličtine) – výklady, slovníky,… a veľké možnosti pri nastavovaní si prostredia programu. Podľa recenzii používateľov, ale aj z vlastnej skúsenosti, MySword vrelo odporúčam, pretože po stiahnutí si prekladov sa v ňom môžete pohybovať v úplne offline verzii, čo oceníte najmä na cestách. Navyše je stabilný aj v starších (slabších) smartfónoch. Do programu si môžete nainštalovať aj slovenčinu.
Kalolícke Sväté písmo a Deuterokánonické knihy

Evanjelický preklad do aplikácie mysword

Roháčkov preklad do aplikácie mysword

Plus priamo v programe je možnosť siahnuť si aj slovenský ekumenický preklad.